Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Facebook reklamiranje

Facebook reklamiranje

Facebook društvena mreža je osnovana 2004.godine. Danas ova društvena mreža broji više miliona korisnika i postala je jedna od popularnijih društvenih mreža. Facebook je 2010.godine omogućio korisnicima sistem plaćenih reklama, i do danas je ostvarila milionsku dobit. Za neke poslovne grane facebook reklamiranje je primarni vid marketinga u odnosu na google adwordsa

Statistika korišćenja Facebook platforme u srbiji:

– U starosnoj grupi 13 do 18 ima 1.68 miliona korisnika

– U starosnoj grupi 18 do 25 ima 1.18 miliona korisnika

– U starosnoj grupi 25 do 35 ima 1.68 miliona korisnika

– U starosnoj grupi 35 do 55 ima 1.01 miliona korisnika

Prednosti Facebook reklamiranja

Facebook reklamiranje donosi dosta prednosti jer u odnosu na Google Adwords vam umogućava tačno ciljanje tržišta i ciljne grupe. Google adwords

korisnicima prikazuje reklame u zavisnosti šta oni pretražuju na pretraživaču, dok facebook reklama se prikazuje u zavisnosti od korisnikovih interesa, lokacije i sl. Ukratko Google reklamiranje služi za povećanje potražnje za uslogom ili proizvodom, a facebook reklamiranje o širenju svesti o brendu.

Lokacija prikazivanja reklame

Jedna od bitnijih razlika između Facebook i Google reklamiranja jeste targetiranje reklame. U ovoj sferi Facebook je daleko bolji od Google reklamiranja. Pitate se zašto je to tako ? Kako svemogući google nije bolji ? Objašnjenje je jednostavno. Google prikazuje reklame korisnicima na osnovu onoga šta su tražili u pretrazi a geo lokaciju određuje po IP Adresi. IP adrese jos nisu mapirane kako treba pa dolazi do velikih promasaja, a facebook ima uvid u vaše prijave na lokacijama, postove, komentare i lajkove i na osnovu toga pravi algoritam.

Šta naš tim može da uradi za vas ?

Obično ljudi pišu na sajtovima da mogu da vam ponude kule i gradove, ali mi to nemožemo da ponudimo. Naš marketing tim može da uradi za vas:

– Kreiranje i vođenje facebook stranice
– Objavljivanje kvalitetnih postova
– Kreiranje i vođenje reklamne kampanje

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Free WordPress Themes